Producenten gezocht uit Limburg, Noord-Brabant, Friesland, Drenthe en Groningen!
Screen Talent NL zoekt (aspirant)producenten uit specifieke regio’s die hun professionele praktijk willen doorontwikkelen in het training- en productietraject Het Beloofde Land.

Screen Talent NL zoekt jou! Voor het ontwikkel- en productietraject Het Beloofde Land zijn we op zoek naar (aspirant)producenten uit de regio’s Limburg, Noord-Brabant en Drenthe-Friesland-Groningen. Via deze pagina lees je meer informatie over de call voor producenten. De deadline voor inzending is 9 januari 2023, 17.00 uur.

Het Beloofde Land
Call | Producenten

Het Beloofde Land is een ontwikkel- en productietraject voor filmmakers door heel Nederland. Voor deze eerste (pilot)editie van Het Beloofde Land, gaat het specifiek om makers en/of verhalen die geworteld zijn in een van de volgende provincies: Limburg, Noord-Brabant, Drenthe, Friesland of Groningen. We zijn op zoek naar ideeën voor korte fictie producties (8-13 minuten) en mid-length fictie producties (LET OP: Alleen Limburg, Noord-Nederland, 40-50 minuten) rond het thema ‘Het Beloofde Land’; urgente, eigentijdse en eigenzinnige verhalen geworteld in de snel veranderende maatschappij en wereld van nu. Uiteindelijk worden er 3-6 korte films en 2 mid-length films (LET OP: Alleen Limburg, Noord-Nederland) alleen  vervaardigd in de regio’s Limburg, Noord-Brabant, Friesland, Drenthe, Groningen. Voor een korte productie wordt €30.000 productiebudget beschikbaar gesteld vanuit het traject, voor een mid-length productie €180.000. 

Screen Talent NL vindt het belangrijk dat de audiovisuele productie-infrastructuur in Nederland verder reikt dan de Randstad. We zijn daarom op zoek naar (aspirant)producenten met ambitie op gebied van film/AV die de geselecteerde korte en mid-length films willen produceren. Als producent word je vooraf, tijdens en na het traject gecoacht en begeleidt in je specifieke wensen en noden en de algemene facetten van het film/AV-vak. Met het traject doe je zo niet alleen theoretische, maar ook praktische ervaring op, bouw je meteen aan een voor het Nederlands Filmfonds eligible CV én breid je snel en effectief je netwerk uit. 

Deze call voor producenten staat nadrukkelijk ook open voor (commerciële) productie- of AV-bedrijven die de ambitie hebben het filmvak serieus te verkennen.

Meer over het traject, de planning en belangrijke data

Het Beloofde Land is een ontwikkel- en productietraject bestaande uit twee fases. De eerste fase betreft deze open call voor filmmakers met ideeën voor korte- (8-13 minuten) en midlength-producties (40-50 minuten) rondom het centrale thema ‘Het Beloofde Land’ én een open call voor (aspirant)producenten uit de regio’s Limburg, Noord-Brabant, Drenthe-Friesland-Groningen.

Het Beloofde Land is een ontwikkel- en productietraject bestaande uit twee fases. De eerste fase betreft een open call voor filmmakers met ideeën voor korte- (8-13 minuten) en mid-length-producties (LET OP: Alleen Limburg, Noord-Nederland, 40-50 minuten) rondom het centrale thema ‘Het Beloofde Land’ én een open call voor (aspirant)producenten uit de regio’s Limburg, Noord-Brabant, Drenthe, Friesland en Groningen. Uit alle inzendingen worden 12 korte en 4 mid-length filmplannen geselecteerd die een drie maanden (februari – april 2023) durend ontwikkeltraject volgen om hun scenario en filmplan aan te scherpen. In dezelfde periode worden de filmmakers in matchmaking-sessies gekoppeld aan uit de call geselecteerde producenten uit de regio’s. Filmmakers en producenten kiezen zelf de teams waarmee zijn voor fase 2 (realisatie) indienen (mei 2023). Als filmmaker dien je in met een producent uit de regio waar je verhaal zich afspeelt. Van de 12 korte filmplannen worden er uiteindelijk 3-6 geselecteerd voor realisatie (zij krijgen €30.000 productiebudget + verdere coaching en begeleiding). Van de 4 mid-length filmplannen worden er uiteindelijk 2 geselecteerd voor realisatie (zij krijgen €180.000 productiebudget + verdere coaching en begeleiding). 

Geselecteerde (aspirant)producenten uit de regio’s Limburg, Noord-Brabant, Drenthe, Friesland en Groningen die zich in fase 1 melden ontvangen in de periode februari – april 2023 coaching en begeleiding en worden d.m.v. matchmaking-sessies aan de filmmakers gekoppeld. Bij selectie voor realisatie ontvangen de producenten verdere coaching en begeleiding voor de daadwerkelijke productie van een film. 

De filmplannen die geselecteerd worden voor fase 2 (realisatie) worden gedraaid in het najaar 2023 of voorjaar 2024. De films dienen op 1 mei 2024 te zijn afgerond. Vanuit Het Beloofde Land wordt tevens een distributietraject gestart en zijn er vaste vertoningsmomenten in de betreffende regio’s.

2022
12 november: lanceren open call
28 november: digitaal inloopspreekuur, 13.00-15.00
8 december: digitaal inloopspreekuur, 10.00-12.00
14 december: digitaal inloopspreekuur, 10.00-12.00
21 december: digitaal inloopspreekuur, 14.00-16.00

Aanmelden voor de inloopspreekuren kan onder ‘Neem contact met ons op’ verder op deze pagina.

2023
9 januari: deadline indienen fase 1, 17.00 uur
9 februari: bekendmaking geselecteerde filmplannen en producenten
9-16 februari: coaching #1 – aangepaste synopsis/treatment
20-24 februari: coaching #2 – aangepaste synopsis/treatment
3-10 maart: coaching #3 – aangepaste synopsis/treatment/scenario
24-31 maart: coaching #4 – aangepaste synopsis/treatment/scenario
21-28 april: coaching #5 – scenario versie 1
8 mei: deadline indienen fase 2 (realisatie), 17.00 uur
22 mei: bekendmaking geselecteerde filmplannen
juni 2023 – voorjaar 2024: coaching

2024
najaar 2023 / voorjaar 2024: opnameperiode films
1 mei 2024: oplevering films
n.t.b.: coaching en start distributietraject

Voorwaarden voor indienen
fase 1

Algemeen

 • je hebt ervaring met productiewerk (dit kan ook voor andere producties of in andere disciplines zijn dan film of televisie) of hebt een opleiding afgerond met een achtergrond in productie;
 • je hebt (basis)ervaring met budgetbeheer en organisatie;
 • je hebt een duidelijke leervraag/ontwikkelvraag en ambitie;
 • je bent woonachtig en/of werkzaam in één van de genoemde regio’s;
 • je bent in staat voldoende tijd in het traject te steken en staat open voor de coaching en projectgerelateerde activiteiten en events van Het Beloofde Land en de samenwerking met geselecteerde filmmakers;  
 • je staat ervoor open middels matchmaking aan (een) filmmaker(s) gekoppeld te worden waarmee je verder gaat werken aan indienen voor fase 2 (realisatie). De geselecteerde filmplannen en filmmakers worden eveneens op 9 februari bekend gemaakt (je dient als producent dus niet in met een eigen filmplan).

Ik wil indienen!

Wat lever ik aan?

Stuur in één PDF van maximaal 7 pagina’s en 5 MB het volgende:

 • een motivatie/introductie (max. 3 pagina), ga hierin onder meer concreet in op waarom dit traject voor jou belangrijk is (waar sta je nu en welke leercurve wil je volgen) en welke productie-ervaring en -ambities je hebt;
 • CV van jezelf/team incl. linkjes naar eerder werk (max. 2 pagina’s);
 • een referentiebrief van een filmprofessional of professionele (film)organisatie (niet zijnde partners in Het Beloofde Land: CineSud, Limburg Film Office, BROET, Playgrounds, New Noardic Wave of Screen Noord).

Tot slot stuur je als link naar een online videoplayer (geen download-link!) een korte video-pitch op van maximaal 2 minuten. Vorm en inhoud zijn volledig vrij. In deze video-pitch ga je o.a. in op jouw ambitie en de reden waarom jij aan dit traject wil/moet meedoen.

Deadline en indienen

Geïnteresseerde producenten kunnen zich aanmelden tot maandag 9 januari 2023, 17.00 uur door onderstaand formulier in te vullen en de bijlage(n) te uploaden. Op donderdag 9 februari worden de geselecteerde producenten bekend gemaakt. Zij volgen in februari – april coaching en masterclasses, worden via matchmaking-sessies gekoppeld aan de geselecteerde filmmakers voor fase 1 en werken toe naar het indienen voor realisatie – fase 2.

Ik ben de (aspirant)producent die jullie zoeken!

  In welke regio ben je gevestigd?
  Voor deze pilot zijn we op zoek naar (aspirant)producenten uit de regio's Limburg, Noord-Brabant, Drenthe-Friesland-Groningen
  Link naar video-pitch
  De link naar je video-pitch (let op: geen download-link, maar direct naar een videoplayer)
  Opmerkingen (optioneel)
  Upload hier je PDF-bestand
  Upload hier je dossier in één PDF van maximaal 7 pagina's en maximaal 5 MB.

  Neem contact met ons op!

  Heb je vragen over Het Beloofde Land en vind je je antwoord niet via de FAQ hieronder? Neem dan contact met ons op en we plannen je in tijdens een van onze online inloopspreekuren. Geef in je bericht aan wanneer je beschikbaar bent binnen een van onderstaande tijdvakken:

  maandag 28 november 13.00-15.00
  donderdag 8 december 10.00-12.00
  woensdag 14 december 10.00-12.00
  woensdag 21 december 14.00-16.00

   Deze site is beveiligd door reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

   FAQ
   Het Beloofde Land

   Veelgestelde vragen en antwoorden over het ontwikkel- en productietraject Het Beloofde land. Staat je vraag/antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier hierboven.

   Ja, ook als je niet uit Limburg, Noord-Brabant, Drenthe-Friesland-Groningen komt kun je indienen voor Het Beloofde Land. De regelingen staan open voor makers/verhalen die zich afspelen in Limburg, Noord-Brabant of de regio Friesland-Drenthe-Groningen. Dit betekent dat je als maker buiten deze regio’s wel kunt indienen, maar dat je verhaal geworteld moet zijn in een van de genoemde regio’s. 

   Nee. Je dient als regisseur-scenarist of team van regisseur en scenarist in. Indien je plan geselecteerd wordt voor de eerste ontwikkelfase, word je in de maanden februari – april via matchmaking-sessies gekoppeld aan een producent uit de regio waar je verhaal zich afspeelt. Uiteindelijk dien je met deze producent in voor fase 2 (realisatie).

   Nee. Het Beloofde Land wil nadrukkelijk de productie-infrastructuur in Nederland verbreden en verdiepen en zoekt daarom middels haar producenten-call naar (aspirant)producenten in de regio’s Limburg, Noord-Brabant en Friesland-Drenthe-Groningen om hen verder te helpen in hun ontwikkeling. Indien je al contact hebt met een producent uit een van deze regio’s raden we je aan hen te wijzen op de producenten-call van Het Beloofde Land.

   Deels: we willen dat je je film maakt met een producent uit de regio. Als jouw filmplan geselecteerd wordt, stellen we je voor aan producenten uit de regio. Is er een match? Dan ga je met deze producent aan de slag. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je al van tevoren contact hebt een producent uit de regio en dat je graag met die specifieke producent jouw film wil maken. Die producent moet zich dan ook aanmelden voor Het Beloofde Land en zich kunnen committeren aan een trainingsprogramma. Zie de voorwaarden in de call.

   Helaas is het voor deze pilot-editie van Het Beloofde Land alleen mogelijk een mid-length film te maken in Limburg en Drenthe-Friesland-Groningen. Je kunt als maker uit Noord-Brabant (of een andere provincie) wel een mid-length maken in een van deze twee regio’s, mits je verhaal daar geworteld is en je uiteindelijk gebruik maakt van de regionale film-infrastructuur. Dit heeft te maken met de co-financiering die deze provincies bieden voor deze pilot.

   Helaas is het in deze pilot enkel mogelijk in te dienen met een fictie-plan. We hopen bij toekomstige edities ook bijv. non-fictie en animatie te kunnen faciliteren.

   De referentiebrief geeft aan dat professionals of organisaties je steunen in de stap die je op dit moment wilt zetten door mee te doen aan dit traject. Deze kan worden geschreven door bijv. een opdrachtgever, fonds of andere professionele (film) organisatie met wie of voor wie je (betaald) gewerkt hebt, of een fonds-toekenning van gekregen hebt. Ook kan het bijv. een professional zijn waar je mee gewerkt hebt of die je eerder gecoacht heeft.

   In de eerste fase krijgen de 12 geselecteerde korte filmplannen en 4 mid-length filmplannen coaching om hun filmidee en filmplan inhoudelijk aan te scherpen. Van de ingediende documenten wordt toegewerkt naar een compleet script en een aanvraagdossier voor realisatie.

   De filmmakers die uiteindelijk geselecteerd worden voor fase 2 (realisatie) ontvangen verdere inhoudelijke coaching die wordt afgestemd op de behoeften van de maker(s). Denk hierbij aan verdere scriptontwikkeling, (spel)regie, regievisie, montage en distributie.

   In de eerste fase krijgen de geselecteerde producenten coaching in de basisprincipes van (film)productie en werken ze onder begeleiding en samen met de filmmaker(s) aan aanvraagdossiers voor realisatie.

   In de tweede fase volgt specifieke coaching bij het volledige pre-, productie en post-productie proces van een film. Ook wordt er een persoonlijk ontwikkelplan opgesteld samen met de producent/productiebedrijf.

   In beide fases werken we met een poule aan mogelijke coaches en zullen we samen met jou bepalen wie het beste bij je plan past. Op dit moment is nog niet bekend wie de coaches zijn.

   Een combinatie van beide. Voor bepaalde specifieke skills en facetten zul je een persoonlijke mentor krijgen, maar het programma bestaat ook uit groepsessies op verschillende locaties door heel Nederland.

   De commissieleden voor zowel fase 1 als fase 2 worden later bekend gemaakt.

   De selectie filmplannen die doorgaan naar de ontwikkelfase (12 kort en 4 mid-length) worden 9 februari bekend gemaakt. Ook worden op die datum de geselecteerde (aspirant)producenten bekend gemaakt.

   1-2 korte films met een verhaal geworteld in Limburg, 1-2 korte films met een verhaal geworteld in Noord-Brabant, 1-2 korte films met een verhaal geworteld in Friesland-Drenthe-Groningen. Daarnaast één mid-length feature in Limburg en één mid-length feature in Friesland-Drenthe-Groningen.

   De filmplannen die uiteindelijk geselecteerd worden voor realisatie, krijgen vanuit Screen Talent NL een vast budget. Voor een korte productie is dit €30.000, voor een mid-length productie €180.000.

   Het is toegestaan co-financiering te werven, maar dit is niet verplicht. Ook dient de film hoe dan ook en binnen de gestelde planning gemaakt te worden met de bijdrage die vanuit Screen Talent NL wordt verstrekt.

   Indien je co-financiering wilt werven, hou er dan rekening mee dat je geen financiële bijdrage meer aan kunt vragen bij de subsidiënten van Het Beloofde Land. Je vindt deze onder aan deze pagina.

   Het distributie-traject wordt momenteel nog ontwikkeld. Hierover volgt later meer gedetailleerde informatie.

   Subsidiënten

   Het Beloofde Land is een initiatief van Screen  Talent NL en wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Nederlands Filmfonds, Limburg Film Office, Provincie Limburg en CFAP.