Op 19 juni zijn in Eindhoven de namen van filmmakers en producenten bekendgemaakt die hun filmplannen die de afgelopen maanden zijn (door)ontwikkeld binnen Het Beloofde Land mogen gaan realiseren. In totaal krijgen vijf producties een financiële bijdrage en verdere coaching van het traject van Screen Talent NL.

Het Beloofde Land is een nieuw ontwikkel- en productietraject van Screen Talent NL, dat de filmproductie en -infrastructuur in de regio wil versterken. De afgelopen maanden zijn producenten en filmmakers aan de slag gegaan om 16 scenario’s te ontwikkelen. Hieruit zijn 3 korte films en 2 midlength films gekozen die geproduceerd gaan worden en die vanaf najaar 2024 te zien gaan zijn. Met Het Beloofde Land levert Screen Talent NL een sterke bijdrage aan de diversiteit en inclusiviteit van de Nederlandse filmsector door als springplank en brug te dienen voor een grote groep regionale makers.

De geselecteerde projecten en makers

De volgende projecten en makers ontvangen vanuit Screen Talent NL een realisatie-bijdrage voor hun project en verdere coaching. Korte films krijgen elk €30.000, mid-length films €180.000. De selectie bestaat uit de korte films Blin Fiducie (Luka Kluskens, Limburg) Onderdak (Maarten Sleegers en Anna Sherstiuk, Noord-Brabant) en Baarch (Rutger Veenstra, noordelijke provincies) en de midlength films Amerika, America (scenario: Lianne Damen, regie: Floris Ramaekers, Limburg) en Stien Blom (​​Thom Lunshof en Sam Dijkstra, noordelijke provincies). De (in de regio gevestigde) producenten van de projecten zijn respectievelijk Vincent Konings, Pim van Gorp, Bart Dokter, Charlotte Driessen en Marrit Greidanus. Ook zij ontvangen verdere begeleiding en coaching.

De films gaan in het najaar van 2024 in première en zullen daarna door het fijnmazige (distributie)netwerk van de Screen Talent NL-partners door heel het land te zien zijn.

MEER ACTIVITEITEN