WAT IS SCREEN TALENT NL?

Screen Talent NL is een netwerk van talent- en productiehubs in de Nederlandse filmsector, dat zich richt op de interregionale afstemming, ontwikkeling van en samenwerking tussen de regionale talent- en productiehubs in Nederland. Centraal staat de uitwisseling van best practices, het ontwikkelen of door ontwikkelen van gesignaleerde hiaten in de regionale infrastructuren en de coördinatie van gezamenlijk geëntameerde talenttrajecten en -activiteiten. Doel is door samenwerking de regionale ecosystemen voor film en media te versterken, het regionale talent- en productieklimaat te bevorderen en in het verlengde daarvan het nationale ecosysteem als geheel. Screen Talent NL zoekt nadrukkelijk aansluiting bij nationale en internationale ecosystemen, om zo de onderlinge wisselwerking te bevorderen en ontwikkelingen aan te jagen en te agenderen. In Nederland doen we dit samen met FilmForward.

HET NETWERK

Screen Talent NL werd officieel gelanceerd tijdens het Nederlands Film Festival 2021 en is een initiatief van Guido Franken (CineSud, Limburg Film Office) en Joris Hoebe (New Noardic Wave, Screen Noord). Founding partner is We Are Playgrounds. Je vindt alle (huidige) partners hieronder. Ook interesse je aan te sluiten? Neem contact met ons op.

New Producers Academy

Een fellowship programma voor (nieuwe) producenten uit ondergerepresenteerde groepen.

website

CineNord

CineNord verbindt film en AV in Noord-Nederland.

website

Zeeland Film Commission

De Zeeland Film Commission heeft uitstekende contacten met lokale overheden en instanties en helpt met locaties, faciliteiten, vergunningen en crew.

website

Broet

BROET is dé plek voor talentvolle film- en audiovisuele professionals in Brabant. Bij BROET worden films gemaakt en vertoond en wordt kennis gehaald en gebracht.

website

CineZee

CineZee is dé hub in Zeeland voor filmmaken. CineZee brengt je fysiek en online in contact met het Zeeuwse filmnetwerk en organiseert activiteiten voor filmmakers.

website

FilmForward

FilmForward is een netwerkorganisatie voor working professionals in de film- en AV-sector en biedt talent- en skills-ontwikkeling.

website

Screen Noord

Screen Noord is de filmcommission van Noord-Nederland.

website

Limburg Film Office

Limburg Film Office (LFO) is het loket voor film- en mediamakers die in Limburg (willen) werken. LFO begeleidt en ondersteunt makers via de Limburg Film Commission en biedt aanvullende financieringsmogelijkheden middels het Limburg Film Fonds.

website

Studio Camera

Talentontwikkeling en netwerk voor beeldmakers in en uit Utrecht.

website

We Are Playgrounds

Next is gestart in 2016, op initiatief van Stichting Playgrounds, met als doel talenten een individueel traject aan te bieden waarin een talent begeleiding krijgt op vooraf geformuleerde artistieke en zakelijke doelen.

website

CineSud

CineSud is de filmhub in het hart van de grensregio Nederland, België en Duitsland. Met een focus op nieuwe filmmakers en industry professionals biedt CineSud filmmakers unieke kansen zichzelf en hun projecten verder door te ontwikkelen én te realiseren.

website

New Noardic Wave

New Noardic Wave (NNW) is het platform voor makers in Noord Nederland. New Noardic Wave zet met jou de tanden in de nieuwe tijd, want het noorden is meer dan rust, ruimte en nuchtere mensen. New Noardic Wave helpt je bij het ontwikkelen van jouw talent.

website

Interesse om lid te worden van het netwerk? Neem contact op.