Nog nooit waren er zoveel internationale filmmakers, omroepen en distributeurs in het Noorden van het land. New Noardic Wave haalde dit jaar het prestigieuze ontwikkel programma voor creatieve documentaires Eurodocnaar Leeuwarden.

Makers uit o.a. India, Mexico, IJsland, België, Frankrijk en Nederland werkten meer dan vijf dagen aan hun documentaire plannen om deze aan het eind van de sessie te presenteren aan internationale omroepen en distributeurs zoals o.a. ARTE, HBO, BBC, AlJazeera en IDFA. Naast het harde werken heeft New Noardic Wave i.s.m. Eurodoc een programma samengesteld met netwerkborrels, -diners, panels en screenings.

NNW producer Anton Felipa: “We hebben de deelnemers kennis laten maken met Leeuwarden en omstreken. Ze waren zeer onder de indruk van de verschillende locaties, gastvrije mensen en ambities van New Noardic Wave.”

Naast de Internationale groep was er ook een Nederlandse groep. Onder andere Annet Huisman (Omrop Fryslân), Tess Vermeer (Halal), Francois Pieneman, Zaïde Bil en Janko Krist (Stjer) hebben gewerkt aan hun documentaire filmplan onder de bezielende begeleiding van Duitse documentaire veteraan Arne Birckenstock.

MEER ACTIVITEITEN