Tijdens de Talent & Industry Days van het Noordelijk Film Festival heeft het netwerk Screen Talent NL met de kernpartners CineSud, New Noardic Wave en Playgrounds een nieuw ontwikkel- en productietraject gelanceerd voor opkomende filmmakers. De pilot Het Beloofde Land zoekt makers én producenten in Limburg, Noord-Brabant, Friesland, Drenthe en Groningen die een korte film of middellange fictiefilms willen ontwikkelen en produceren. 

Verhalen uit heel het land

In totaal worden er 3-6 korte films gerealiseerd en 2 middellange films. Voor de korte films is een budget van 30.000 euro beschikbaar en voor de middellange films een budget van 180.000 euro. Het doel van het ontwikkelingstraject is verhalen te vertellen die zijn geworteld in de regio én om producenten in de regio te trainen. Producenten en regisseurs(-scenaristen) kunnen tussen 2 en 9 januari hun voorstellen indienen voor fase 1 van het traject. Hiervan gaan in totaal 16 projecten door naar de eerste ontwikkelfase. Op 22 mei wordt vervolgens bekend welke films definitief gerealiseerd gaan worden. 

Talent

De Talent & Industry Days werden dit jaar voor het eerst georganiseerd tijdens het Noordelijk Film Festival. Tijdens deze dagen werkten 18 filmmakers aan hun filmplannen en waren er openbare masterclasses van filmmakers en een case study over de Netflix film Anne+. Het traject Het Beloofde Land van Screen Talent NL wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Nederlands Filmfonds, Limburg Film Office en CFAP.

Indienen?

Lees hier alles over Het Beloofde Land.

Check alle voorwaarden, informatie en hoe in te zenden hier.

MEER ACTIVITEITEN