Vrijdag 24 juni organiseert Screen Talent NL vanaf 10.30 uur de eerste Talent Day. Tijdens deze dag gaan we met elkaar in gesprek over de uitdagingen, kansen en benodigdheden voor talentontwikkeling en productie in de regio én lanceren we de productiepilot Het Beloofde Land. Hierin krijgen makers uit heel Nederland de kans korte- en midlength-films te maken met budgetten van respectievelijk €30.000 en €185.000!

Talent Day

Tijdens de Talent Day bijeenkomst van Screen Talent NL komen de verschillende filmtalent en -productiehubs uit heel Nederland samen en gaan zij onderling en met filmtalent uit ‘de regio’ in gesprek over kansen, uitdagingen en ervaringen. Screen Talent NL presenteert de resultaten van het eerste onderzoek dat afgelopen jaar gevoerd is naar talentontwikkeling en productie in ‘de regio’. Tijdens het programma wordt een unieke samenwerking gelanceerd tussen Screen Talent NL en het Nederlands Filmfonds: een talentontwikkelingsprogramma waarmee regionale makers, regionale producenten en regionale verhalen verteld gaan worden en een groot podium bereiken: Het Beloofde Land.

Programma

Het programma vindt plaats in het Royal Theater Heerlen (Stationsplein 5) en start om 10.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur). Het officiële gedeelte duurt tot 12.30 uur, waarna er optioneel een lunch en vanaf 13.30 rondetafelgesprekken zijn waar je bij kunt aansluiten. Tijdens de rondetafelgesprekken willen we verdere input ophalen om het filmklimaat in heel Nederland te versterken.

10.00: Ontvangst in foyer met koffie en vlaai
10.30: Openingsprogramma incl. presentatie Filmhub Royal Theater
10.45: Resultaten onderzoek en visualisatie Screen Talent NL
11.00: Panel: talentontwikkeling en filmproductie in de regio
11.25: Lancering pilot Screen Talent NL: Het Beloofde Land
11.30: Talent Talks
12.30: Netwerklunch (optioneel)
13.30: Rondetafelgesprekken (optioneel)

Speciale gasten deze dag zijn onder meer staatssecretaris Cultuur & Media Gunay Uslu en directeur van het Nederlands Filmfonds Bero Beyer. We lanceren onder meer een pilot training- en productietraject, speciaal voor makers uit heel het land. Hierin ontwikkelen en produceren het komende jaar makers nieuwe verhalen uit de regio in korte- en midlength-films. Misschien ben jij het wel?

We nodigen je van harte uit om hierbij aanwezig te zijn en verwelkomen je graag in een van de oudste en mooiste bioscopen van het land: Royal Theater Heerlen!

Kom jij ook?

Vrijdag 24 juni, 10.30 uur, Royal Theater Heerlen

Aanmelden verplicht via deze link.

MEER ACTIVITEITEN